Copyright Guy Brinckman
+
Kruispunt

Er is een kruispunt in mijn hoofd waar de voorrang van averechts geld.

De logica wordt er dikwijls een slachtoffer van misverstanden en slechte afspraken.

Ik passeer er dageliijks, meestal te voet en zelden gehaast.

De wegwijzers zijn in een taal die niet bestaat. Zo wordt niemand misleid en blijven alle afstanden vaag.


Karel Maene, 2023

Copyright Guy Brinckman
+
Geeuw

Vandaag wil ik het over geeuwen hebben', zei de spreeuw, 'want net zoals koeien Loeien, zo kunnen wij spreeuwen geeuwen, daarom zijn wij deskundig ter zake'. 'Er zijn drie belangrijke redenen om te geeuwen: vaak, honger en verveling…', De spreeuw keek even in zijn papieren, 'Oh ja, men kan ook soms geeuwen voor de lol, of omdat we iemand anders zien geeuwen. Zoals je ziet, Geeuwen is een ernstige zaak waar veel over te leren valt'.


Karel Maene, 2023

Copyright Guy Brinckman
+
De straat

De straat waar nu auto's razen was ooit mijn speelterrein.

De voortuinen van de Huizen zijn nu zo netjes dat de kinderen van de buren er niet meer welkom zijn. Verstoppertje spelen dat doe je nu maar ergens anders.

Ook andere spelletjes zijn taboe, te gevaarlijk, te druk of ze passen niet in het tijdsschema van de steeds meer werkende ouders.

De kinderen worden verbannen naar een beeldscherm, al heel jong ze weten van niet beter. Zo hoor je meer en meer oudere mensen zeggen. De jeugd van tegenwoordig met hun computers wij speelden tenminste nog buiten!!

Inderdaad, ze hebben gelijk, voor alles volgebouwd was en de voortuinen nog geen verboden terrein waren.


Karel Maene, 2023

Copyright Guy Brinckman
+
Sint-Valentinus

Ik ben niet gelovig en heb dus ook niets met heiligen. Maar als ik één heilige zou moeten uitkiezen, laat het dan Sint-Valentinus zijn. Gewoon omdat hij, gecommercialiseerd, dat wel, herinnert aan de liefde. De liefde, waar ieder mens niet graag van verstoken blijft, is veelal de kroon op ons zijn.


We doen er alles voor, soms teveel, maar meestal te weinig. Zonder liefde gaan we de dieperik in. Misschien moeten we wat meer moeite doen om onze geliefden te tonen dat ze onze liefde meer dan waard zijn.

Karel Maene


Stuur een gedicht

Heb je een tekst of wil je uitgedaagd worden om een tekst te schrijven?

Stuur via onderstaand formulier uw eigen tekst in of vraag een foto waar jij dan een tekst op verzint en deze komt op deze pagina.

  Ik accepteer de privacy policy